Com podem ajudar-te?

Preguntes freqüents

Quins mètodes de pagament accepteu?

Actualment, només disposem de pagaments per transferència bancària, targeta, bizum o en efectiu, segons el tipus de ruta o activitat. La reserva només serà vàlida quan es rebi el pagament.

On són els punts de trobada?

A la fitxa de cada activitat s’especifica el punt de trobada. Aquest pot variar per diversos motius (logística, seguretat, clima) i serà el guia qui us confirmi el punt i l’hora exacta de trobada.

Necessito imprimir un comprovant de pagament?

No cal. Seguint les indicacions de cada mètode de pagament tindrem totes les dades necessàries de cada reserva.

En quin idioma són els tours?

A totes les sortides es fan explicacions tant en català com en castellà.

Què passa si hi ha mal temps o clima?

El guia té la darrera paraula i, en funció de la previsió meteorològica, pot decidir si anul·lar l’activitat. En aquest cas, es proposarà un altre dia per poder fer la sortida.

Vull cancel·lar la meva reserva. Com ho faig?

La cancel·lació de la sortida es pot fer fins a set dies abans de l’activitat. Després daquest temps, no hi ha possibilitat de devolució.

Com sol·licito un reemborsament?

Primer has de comprovar que compleixes els requisits per sol·licitar el reemborsament, que pots llegir a la nostra pàgina de termes i condicions.

Per sol·licitar-ho, cal que us poseu en contacte amb nosaltres a través d’aquesta pàgina, ja sigui amb el formulari, email o telèfon.

Tinc un altre dubte. Com em poso en contacte?

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres, pots fer servir el formulari que tenim a continuació, enviar-nos un email, trucar-nos per telèfon o enviar-nos un WhatsApp. En aquesta pàgina teniu tota la informació.

Necessites més ajuda?

Formulari de contacte

6 + 2 =

Pin It on Pinterest

×